Campanyes

Com organitzar una campanya de donació de sang

Cada any fem més de 4.000 col·lectes per tot Catalunya per assegurar que tots els malalts tenen sang quan en necessiten. Estem encantats que ens obris les portes de la teva empresa, escola, universitat o associació per fer-hi una campanya de donació de sang.

Escoles

Aprèn, participa i col·labora amb la donació de sang

"Aprèn, participa i col·labora amb la donació de sang" és un programa educatiu perquè infants i joves de 6 a 18 anys adquireixin coneixements i valors a través de la promoció de la donació de sang i l'organització d'una campanya.

Aquest programa educatiu involucra infants i joves en la difusió de la necessitat de donar sang.

Els participants aprenen sobre la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.

L'activitat té diferents parts. En la primera, els alumnes reben formació amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors.

A la segona part els participants creen materials per promocionar la donació de sang i organitzen la seva pròpia campanya de difusió per conscienciar el seu entorn i animar a la gent a que doni sang.

La darrera fase es dedica als agraïments i valoracions. Es tracta d'avaluar tota l'activitat conjuntament amb l'equip educatiu i fer un reconeixement amb els resultats de la campanya pel centre i pels participants.

Guia

Aquí pots descarregar la guia que recull l'experiència en l'organització d'aquesta activitat durant els darrers deu anys.

Sol·liciteu més informació

Si teniu qualsevol dubte, podeu escriure'ns a aps_bancdesang(ELIMINAR)@bst.cat

Inscriu-te al projecte APS

Actualment les inscripcions per al curs escolar 2023-2024 ja estan tancades. Properes inscripcions disponibles de l’1 de juny al 30 de novembre de 2024 per al curs escolar 2024-2025.