Apunta't al Registre de Donants de Moll d'Os

Fes el match de la teva vida!

Cada any, 5.000 persones són diagnosticades de leucèmia a l'estat espanyol. Moltes necessitaran un trasplantament de medul·la òssia per superar la malaltia. 3 de cada 4 pacients no disposaran d'un donant familiar compatible.

Tu pots ser el seu donant! 

El trasplantament de medul·la òssia és l'única esperança a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang. Consisteix a substituir les cèl·lules malaltes del pacient per cèl·lules sanes d'un donant que sigui compatible.

Necessitem que més persones s'inscriguin en el Registre de Donants per assegurar-nos que tots els malalts tindran un donant compatible. La donació de medul·la òssia pot salvar vides i requereix un procés relativament senzill. 

Com fer-se donant?

Cal anar a un hospital amb banc de sang o a una campanya de donació i dir al metge que vols inscriure't al registre de donants de medul·la òssia.

En el mateix moment de la donació, t'extraurem una mostra de sang que servirà per saber el teu tipus de medul·la i la compatibilitat amb les persones que estiguin malaltes, tan de leucèmia com d'altres malalties de la sang com limfomes.

Abans, però, és important que t'informis sobre el compromís que estàs adquirint quan t'apuntes al Registre. Per això, et demanarem que:

Qui pot inscriure's com a donant de medul·la òssia?

Qualsevol persona fins als 40 anys que tingui bona salut.

Només 1 de cada 3.000 persones inscrites en el Registre de Donants de Medul·la Òssia acabarà sent compatible amb un pacient.

Com és una donació de medul·la òssia?

Les cèl·lules mare del donant es poden obtenir de dues maneres:

  1. Obtenint les cèl·lules mare del teu corrent sanguini a través d'un separador cel·lular. T'hauràs de posar una injecció diària durant quatre dies.
  2. Extraient sang medul·lar de l'os del maluc mitjançant unes puncions. En aquest cas, cal anestèsia i estar a l'hospital fins a mitja tarda. Aquest mètode només es fa servir en un 10 % dels casos.

Aquí pots trobar més informació

Hospitals amb espai de donació