T'esperem al Bus de la Sang, Òrgans i Teixits

Vens a donar sang el dissabre 11 de juny? T’esperem a dos punts de donació

Reserva hora per venir a donar sang a:

· Rambla Badal

· Club Esportiu Mediterrani


La meva història

“Em dic Pere Puig i sóc trasplantat de fetge i receptor de sang a l'Hospital de Bellvitge.

Pertanyo a aquella generació en la que en el protocol de vacunació encara no figurava inclosa la vacuna per l'hepatitis B. Va ser quan estàvem esperant el nostre primer fill que, en una analítica, varen sortir alterats els valors que al final confirmaven que tenia anticossos de l' hepatitis B al meu cos. A partir d'aquí, uns 20 anys de convivència amb la malaltia i 4 més de lluita contra ella. Abans d'entrar en la llista d'espera per a ser trasplantat em van fer una "bateria" de proves i llavors em van diagnosticar un càncer de tiroide. Tot plegat, molts ensurts a la vegada. Però gràcies als equips mèdics de Bellvitge, aquí estic. Al febrer de 2017 em van extirpar part de la tiroide, al juny de 2018 em van trasplantar el fetge, i al setembre del mateix any van acabar d'extirpar-me la resta de tiroide que tenia. A hores d'ara continuo lluitant pel seguiment d'ambdues malalties.

El dia del trasplantament tot va anar bé, i no vaig necessitar ni una bossa de sang durant la intervenció. Tanmateix, al dia següent vaig patir una hemorràgia en el propi fetge que va obligar a obrir novament i intervenir-lo. L'hemorràgia havia estat important i vaig necessitar sis bosses de glòbuls vermells i una de plaquetes. Sé exactament tot el que vaig rebre perquè, mesos després d'operar-me, li vaig preguntar al meu cirurgià.

Vaig tornar a l'UCI i, eufòric, sabent que tot havia anat bé. En aquell moment ja vaig tenir clar que volia organitzar una campanya de donació de sang per agrair a tots els donants el que fan cada dia. A més, també volia que fos una campanya on la gent pogués fer-se donant d'òrgans, teixits i de moll d'os.

Aleshores, vaig posar-me en contacte amb el Banc de Sang i Teixits per veure si era possible. Ara ja puc dir que, ho vam fer, i que ho tornarem a fer. Va ser al barri de Sants, el meu barri, i la campanya la vaig batejar amb el nom 'El Bus de la Sang, Òrgans i Teixits'.

En la actualitat com membre d' ASS.Cat, i de l'ATH.Cat , col·laboro amb el Banc de Sang i Teixits i la Ocatt i continuo vinculat a iniciatives per tal de generar accions com xerrades i jornades de sensibilització d'un tema tant important com és el de la donació.

Moltes vegades no som conscients de la necessitat que hi ha de donar sang, òrgans i teixits perquè mai ens toca a nosaltres ser els malalts però sempre hi ha una possible primera vegada. A mi em va arribar i a qualsevol de vosaltres també pot arribar-vos.

És ben veritat que els donants ens donen vida. Jo sóc una realitat gràcies a ells.

No em cansaré de repetir-ho.... mil gràcies a tots, per tot i sempre!”

Pere Puig