Cercador
Ets a: Portada > Novetats
Novetats

Més de 1.500 donacions en la campanya "Els bombers t'acompanyen a donar sang"

Abril 2017
Més de 1.500 donacions en la campanya

Aquest dissabte ha finalitzat a Caldes de Montbui, la Seu d’Urgell i Santa Coloma de Gramenet la tercera edició de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, una acció especial organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits per sensibilitzar sobre la necessitat de donar sang i incrementar el nombre de donacions abans de la Setmana Santa.

En total 1.564 persones han donat sang en aquestes campanyes organitzades a 16 municipis de Catalunya en vuit dies. Moltes ciutats han superat el centenar de donacions, tot i la meteorologia adversa que ha deslluït els actes al carrer en diverses ocasions al llarg de la setmana.

Molts ajuntaments han volgut participar també a la campanya de forma activa dinamitzant les col·lectes. Batlles com Marta Felip, alcaldessa de Figueres; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; Jordi Ballart, alcalde Terrassa; Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; o Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, entre d’altres, s’han sumat a la iniciativa visitant les col·lectes o donant sang. Així mateix, diverses associacions i entitats culturals de cadascuna de les ciutats visitades han col·laborat activament en la campanya, tot organitzant activitats i demostracions.

La campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, que es va inaugurar a Figueres el 25 de març amb presència del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, ha permès millorar les reserves de sang a Catalunya just abans de Setmana Santa, un moment en què baixen les donacions.

Bombers amb Cor
Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difonen les campanyes i el dia de la donació, les dinamitzen. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del cos.

Aquests són els resultats de les donacions i oferiments (persones que han volgut donar sang però que no han pogut per alguna raó) de tota la campanya:

Figueres: 172
Castellar del Vallès: 26
Malgrat de Mar: 49
Terrassa: 258
Roses: 32
Sabadell: 45
Blanes: 24
Mollet del Vallès: 66
Girona: 212
Amposta: 191
Vilafranca del Penedès: 68
Tortosa: 32
Santa Coloma de Farners: 133
Caldes de Montbui: 57
Santa Coloma de Gramenet: 130
La Seu d'Urgell: 39
Bombers BCN: 30


TOTAL: 1564Banc de Sang i Teixits. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut.

Segueix-nos a:

Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Youtube Segueix-nos a Instagram

© Banc de Sang i Teixits - Nota legal - Política de cookies - Accessibilitat - Contacte - Mapa del web

Tens algun dubte? Ens agradarà sentir-te. 93 557 35 00 - atencioaldonant@bst.cat - @donarsang