Cercador
Ets a: Portada > Novetats
Novetats

El Banc de Sang posa en marxa la campanya ‘Dona que dona sang’

El Banc de Sang posa en marxa la campanya ‘Dona que dona sang’

‘Dona que dona sang’. Aquest és el títol de la campanya que el Banc de Sang i Teixits (BST) posa en marxa el proper 8 de març a 12 hospitals de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Donants de Sang. Per celebrar aquesta jornada, s’organitzarà una xocolatada per a totes aquelles dones que el proper dimecres s’acostin a donar sang. 

Més de 91.500 dones donen al 2016
A Catalunya més de 91.500 dones van donar sang l’any passat, xifra molt semblant a la registrada al 2015. Per franges d’edat, les dones entre 36 i 55 anys van ser el grup de donants més actiu ja que representen gairebé el 50% del total (45.347 persones). 

Cal destacar que prop de 18.500 dones van donar sang per primera vegada l’any passat, un 20% del total. 

Adeu als diacrítics
L’eslògan d’aquesta campanya de donació fa referència a la recent aprovació de la nova 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans, segons la qual es passarà de l’ús de 150 accents diacrítics a només 14.

Un d’aquests casos és el de dona, que a partir d’ara s’escriurà sense accent independentment de si fa referència a una persona de sexe femení o al verb donar. Banc de Sang i Teixits. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut.

Segueix-nos a:

Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Youtube Segueix-nos a Instagram

© Banc de Sang i Teixits - Nota legal - Política de cookies - Accessibilitat - Contacte - Mapa del web

Tens algun dubte? Ens agradarà sentir-te. 93 557 35 00 - atencioaldonant@bst.cat - @donarsang